Published: 20 Feb 2020

The Rector of President University Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto welcomed a visit from Dr. H. Marzuki Alie, the Rector of Universitas Indo Global Mandiri (UIGM) on Monday, 17 February 2020 in the President University campus building.

Marzuki Alie, who was also the Speaker of the People's Representative Council of Indonesia 2009-2014 stated that this visit was organized to directly experience the academic environment at President University to be used as a future reference for UIGM to better develop their university.

In addition to comparative study, the visit also includes the signing of a Memorandum of Understanding (MoU) that serves as the foundation for activities within the sector of education, research, community service, as well as the development of human resources. Furthermore, the two parties also agreed to establish a partnership in many areas such as workshops, training, seminars, exhibitions, and scientific events that will benefit each university.

Jony Oktavian Haryanto said that President University will always open its door for future collaborations with UIGM. In this opportunity, he and the heads of the bureau at President University explained the academic programs at President University, among others the internship program and the student/faculty member exchange program that the UIGM responded positively.

Aside from the Rector Dr. H. Marzuki Alie, representatives from UIGM in this visit were the Head of Indo Global Mandiri Foundation M. Fadhiel Alie, S.Kom, B.IT., M.TI., Vice Rector I Dr. Sumi Amariena Hamim, ST., MT., Vice Rector II Jhon Roni Coyanda, M.Si., Head of LP2MKPB Tertiaavini, S.Kom., M.Kom., Head of Student  Affairs Fauzia Afriyani, S.Pd., M.Si., and Head of Information Center, Partnerships, and Business Isabella, S.IP, M.Si. (SL)

President University Menerima Kunjungan Marzuki Alie, Rektor UIGM Palembang

Rektor President University Prof. Dr. Jony Oktavian Haryanto menerima kunjungan dari Dr. H. Marzuki Alie, Rektor Universitas Indo Global Mandiri (UIGM), Palembang pada Senin, 17 Februari 2020 di Gedung President University.

Marzuki Alie, yang juga merupakan ketua DPR 2009-2014 mengungkapkan bahwa kunjungan ini diadakan untuk melihat langsung suasana akademik di President University untuk lebih lanjut dijadikan acuan atau bahan perbandingan bagi UIGM dalam upaya mengembangkan universitas di masa depan.

Selain studi banding, agenda lain dalam kunjungan ini adalah penandatanganan Memorandum of Understanding (MoU) yang menjadi fondasi dalam kegiatan di bidang pendidikan, penelitian, pengabdian masyarakat, serta pengembangan dan peningkatan sumber daya manusia. Selain itu, keduanya juga sepakat untuk melakukan kerja sama di berbagai kegiatan seperti lokakarya, pelatihan, seminar, pameran, dan kegiatan ilmiah yang akan bermanfaat bagi masing-masing universitas.

Jony Oktavian Haryanto mengungkapkan bahwa pintu President University akan selalu terbuka untuk berkolaborasi dengan UIGM. Dalam kesempatan ini, ia dan jajaran kepala biro di President University menjelaskan program akademik di President University, beberapa di antaranya program magang dan pertukaran pelajar/dosen yang dinilai baik oleh pihak UIGM.

Selain Rektor Dr. H. Marzuki Alie, perwakilan UIGM yang hadir adalah Ketua Yayasan Indo Global Mandiri M. Fadhiel Alie, S.Kom, B.IT., M.TI., Wakil Rektor I Dr. Sumi Amariena Hamim, ST., MT., Wakil Rektor II Jhon Roni Coyanda, M.Si., Kepala LP2MKPB Tertiaavini, S.Kom., M.Kom., Kepala Biro Kemahasiswaan Fauzia Afriyani, S.Pd., M.Si., dan Kepala Biro Pusat Informasi, Kerjasama dan Bisnis Isabella, S.IP, M.Si. (SL)