Published: 25 Feb 2020

Since it was announced as a public holiday a few years ago, Lunar New Year has become a special day for Indonesian people to visit relatives and maintain close ties with family. Although a month has passed, the festive still can be found in President University as an event was held last Friday (21/2) to celebrate Lunar New Year.

Keluarga Mahasiswa Buddhist Ashokavardhana (KMBA) in President University in collaboration with President University International Students Association (PUISA) held a Lunar New Year celebration with the theme “Prosperity”. “I hope in this year of Rat, everyone will achieve success and prosperity like the theme of this Lunar New Year celebration. I also hope that the upcoming events at KMBA President University will always be better,” said Francis as the Project Manager of KMBA President University Lunar New Year celebration.

There were a lot of fun activities and performances in this celebration, namely lion dance, modern dance, traditional dance, and the most awaited agenda was Mandarin singing competition that participated by students of President University from various batch, majors, and nationality.

At the end of the event, they beautified the sky by a floating variety of traditional paper Chinese lanterns. The sky lantern is the symbol of hope. Before they released the sky lanterns, they prayed for their personal will. After that, they release the sky lanterns to the sky with the hope that their wishes will come true. (ZA/SL)

Merayakan Kemakmuran Tahun Baru Imlek dengan KMBA President University

Sejak ditetapkan sebagai hari libur nasional beberapa tahun lalu, Tahun Baru Imlek telah menjadi hari istimewa bagi orang Indonesia untuk mengunjungi kerabat dan menjaga hubungan baik dengan keluarga. Meskipun satu bulan telah berlalu, nuansa Imlek masih kuat dirasakan  di President University saat sebuah acara diadakan Jumat lalu (21/2) untuk merayakan Tahun Baru Imlek.

Keluarga Mahasiswa Buddhist Ashokavardhana (KMBA) di President University berkolaborasi dengan President University International Students Association (PUISA) menyelenggarakan acara Perayaan Tahun Baru Imlek dengan tema “Kemakmuran”. "Saya berharap di tahun Tikus ini, semua orang akan meraih kesuksesan dan kemakmuran seperti tema perayaan Tahun Baru Imlek ini. Saya juga berharap bahwa acara mendatang yang diselenggarakan oleh KMBA President University bisa terus menjadi lebih baik," kata Francis sebagai ketua pelaksana acara ini.

Terdapat banyak agenda menarik dalam perayaan ini, antara lain barongsai, modern dance, pertunjukan tarian tradisional, dan yang paling ditunggu-tunggu adalah kompetisi menyanyi lagu Mandarin yang diikuti oleh mahasiswa President University dari berbagai angkatan, jurusan, dan kewarganegaraan.

Di penghujung acara, mereka mempercantik langit dengan menerbangkan lampion kertas tradisional Cina. Lampion adalah simbol harapan. Sebelum mereka menerbangkan lampion, mereka mendoakan keinginan mereka secara pribadi. Setelah itu, mereka melepaskan lampion ke langit dengan harapan doa mereka akan terwujud. (ZA/SL)