Actual

Published: 21 Dec 2020

The Student Affairs Bureau, President University (PresUniv), held education session to prevent intolerance, sexual violence, bullying, and corruption in campus life, Thursday (17/12). This activity is in line with PresUniv's vision to produce graduates who need to have a leadership, multicultural, and global outlook. A good leader needs to have an anti-corruption, collusion and nepotism attitude. Meanwhile, multicultural attitudes are marked by anti-intolerance, anti-sexual anti-violence, and anti-bullying.

Educational activities are carried out with a Focus Group Discussion (FGD) technique which involves several sources. Among them are Dr. Donald Samuel, Head of PresUniv's Student Affairs Bureau, Dr. Andreas Yumarma as the campus counselor coordinator, as well as leaders of the PresUniv student organizations: Tengku Redita Zalzabilla, Violetta Winona, Renaldy Chandra, and Gilang Martadinata. In this activity, the speakers explained strategies to prevent intolerance, sexual violence, bullying, corruption, collusion, and nepotism, both personally and within student organizations.

"We hope that PresUniv graduates have anti-intolerance, non-sexual violence, anti-bullying and anti-corruption attitudes. This is the attitude that future leaders need to have,” explained Donald Samuel. He continued, "In the future, these kinds of activities will be carried out routinely as part of the contribution of the Student Affairs Bureau in achieving the University's vision." (DS/SL)

Edukasi Antiintoleransi, Antikekerasan Seksual, Antiperundungan, dan AntiKKN Bagi Mahasiswa

Biro Kemahasiswaan, President University (PresUniv), mengadakan edukasi untuk mencegah intoleransi, kekerasan seksual, perundungan, dan korupsi di kehidupan kampus, Kamis (17/12). Kegiatan ini sejalan dengan visi PresUniv untuk menghasilkan lulusan yang perlu memiliki jiwa kepemimpinan, multikultural, dan berwawasan global. Pemimpin yang baik perlu memiliki sikap anti terhadap korupsi, kolusi dan nepotisme. Sedangkan sikap multikultural ditandai dengan anti terhadap intoleransi, kekerasan seksual, dan perundungan.

Kegiatan edukasi dilakukan dengan teknik Focus Group Discussion (FGD) yang melibatkan beberapa narasumber. Di antaranya Dr. Donald Samuel, Kepala Biro Kemahasiswaan PresUniv, Dr. Andreas Yumarma selaku koordinator konselor kampus, serta pimpinan-pimpinan organisasi kemahasiswaan PresUniv: Tengku Redita Zalzabilla, Violetta Winona, Renaldy Chandra, dan Gilang Martadinata. Dalam kegiatan ini, para narasumber menjelaskan tentang strategi-strategi untuk mencegah intoleransi, kekerasan seksual, perundungan, dan KKN baik secara pribadi maupun di lingkungan organisasi kemahasiswaan.

“Kami berharap bahwa lulusan PresUniv memiliki sikap antiintoleransi, antikekerasan seksual, antiperundungan, dan antikorupsi. Ini sikap yang perlu dimiliki oleh pemimpin masa depan” jelas Donald Samuel. Lanjut dia, “Ke depan, kegiatan-kegiatan semacam ini akan dilaksanakan secara rutin sebagai bagian dari kontribusi Biro Kemahasiswaan dalam upaya pencapaian visi Universitas.” (DS/SL)